RSS
Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Az élő mesterrel való kapcsolat a tanítvány számára az élet szenvedéseitől való megszabadulást segítheti . Azért így fejezem ki , mert a mester csak azok számára valóságos , akik felnőttek már hozzá , hogy jelenlétét felfedezzék a maguk számára . Mindenki a saját jelenlegi érettsége szerint éli meg a mesterrel való kapcsolatát . Aki a spirituális úton jár , a tudatosság felé vezető úton , három "mesterrel" találkozik

- a belső vezetővel , amit intuícióként emlegetünk

- az "égi" mesterrel aki a szellemi segítőnk

- a fizikai testben lévő mesterrel Az élő mester az , aki megmutatja , hogy nincs különbség az én és a te között . Ő az , aki fizikai jelenlétével , szavaival , szeretetével , tudásával - egész lényével - segíti az úton járót a nehézségek átélésében és megértésében .

A mester és tanítvány kapcsolatnak először is létre kell jönnie . Ez a mester keresésnél kezdődik a tanítvány részéről . A választott mesternek nem kell "tökéletesnek" lennie . A mester így is "tökéletes" , egyszerűen attól , hogy számodra õ a választott - egy másik - ember . Aki túl tökéletesnek hiszi magát , az nehezen fogja a számára megfelelő lelki támogatót (mestert) megtalálni . Régi mondás ,hogy : A bölcs a bolondtól is képes tanulni , míg a bolondot a bölcs is hiába tanítja . Ezért igyekezzünk nyitottak lenni a számunkra új dolgokra , előítélet , kritika nélkül . Befogadni és nem elfogadni szükséges , ez segít hozzá a dolgok felismeréséhez .

Másodszor szükséges az odaadás , ha már a mestert kiválasztottad . Ettől a pillanattól a tanítvány részéről legyen jelen a bizalom . Ezek után lassan kialakulhat egy igazi mester-tanítvány kapcsolat , mely semmiihez sem hasonlítható . Sem barátság , sem rokonság a mai ember számára nem ilyen . Egy mély barátság alakul ki , melyben nem harcol egyik fél sem. Sem hatalomért , sem szeretetért , sem elismerésért . Amikor a tanítvány képessé válik a mestere szívéből kérdezni , akkor a szívébe kapja a választ . A szavak csak szavak lennének , ha ez nem így lenne . A mester együttérzése azt jelenti számodra , hogy részt vesz az életedben , de nem éli helyetted . A mester nem ítélkezik , nem marasztalja el a tévedőt , de vezet , ha kérik s megbecsülik azt a támogatást amit ő adhat .

Vannak esetek , amikor a tanítvány úgy érzi , nem a számára megfelelő mestert kapta. Ez nem így van. Amennyiben visszanéz, látja , hogy akkor és ott éppen arra a mesterre volt érett . A tanítvány ahogy változik , megeshet , hogy egy másik mesterre lesz szüksége a továbbiakban . Feltéve , hogy keresi , meg is találja õt . Abban az esetben , ha túl sokszor fordulna elő valakivel , hogy mesterével szembeni elégedetlensége miatt áll tovább újra és újra , akkor jól teszi , ha gyakorol egy kis önvizsgálatot . (Lehet , hogy elsőre nem találja meg az "igazit" , de huszadikra sem ?)

A mester felelősséget vállal és ezért engedelmességet követelhet tanítványától. Minél tudatosabb a mester a felelősségében, annál erőteljesebb, tisztább a tanítás.

Kívánom mindenkinek, hogy találja meg azt a lelki vezetőt, aki az ő mestere. Akit feltétel nélkül szeretni tud, akiben megbízik, akivel szemben "engedelmességre" (önátadásra) törekszik. A tanítvány kérdezzen, de ne kérdezzen vissza a mester útmutatására meggondolatlanul. Amennyiben bízik tanítójában, akkor bízik önmagában is, tudja, hogy jól választott. Így lesz eredményes a törekvése, mely örömöt hoz mesternek és tanítványnak egyaránt.

"Aki azt hiszi, hogy a guru csupán ember, aki azt hiszi, hogy a mantra csupán szó, aki azt hiszi, hogy az istenség képmása csupán kõ - az a pokolra jut."

Eredetiből feldolgozta: Mezei László tradicionális reiki mester


A bejegyzés trackback címe:

https://tradicionalisreiki.blog.hu/api/trackback/id/tr272498875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.