RSS
25
2011. júl

Levél a távolból

Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

"A reiki sokkal magasabb rendű tanítás, mint ahogy azt az átlagemberek, átlag reiki mesterek felfogják.
A reiki ténylegesen megad mindent, amire vágysz, amit akarsz. És ez a tanulás buktatója.
Sokan észre sem vesszük, hogy minden, amit a Reikitől lapunk, csak az egónk játéka.
A Reiki sokkal intelligensebb annál, mintsem ráderőltesse magát, vagy a fényt.  A reiki nagyon kifinomultan, ügyesen mutatja meg, ki is vagy valójában. Simogatja az egót, simogatja a lelked, hogy jót teszel, önzetlen vagy, stb... De ha mélyen belegondolok, nagyon is jól esik sok embernek reiki mesterként tetszelegni. Bölcsnek mutatkozni, elhinni, hogy valóban mindenre képesek vagyunk és önzetlenek vagyunk, dönteni emberek "beavatásáról"... Ez igenis az egó hatalomvágya, ami fondorlatos módon a Reikibe burkolózik. Ez volt talán a legnagyobb tanítás, amit a Reikitől  kaptam. Felébresztette bennem a sötét oldalt, hogy megtapasztaljam, hogy húzzon... s tudta, hogy ha kell, ráébredek, mi is történik. A Reiki egy csodálatos dolog, bár a mindennapokban egyszerű "multis" gazdaságos termék lett belőle. Régebben azt mondtam elk...ult... De ez nem igaz. A Reiki ugyanolyan tiszta, mint mindig volt, csak az emberek kapják tőle, amire szükségük van. Kihozza az emberekből az önzőséget, a hatalomvágyat, a féltékenységet, minden gyarlóságot. A Reiki legnagyobb tanítása, hogy rávilágít, hogy kik is vagyunk valójában és ahelyett, hogy erőszakkal (pofonok, szivatás) megváltoztatna, hagyja, hogy kiélvezd a tanulási folyamatot és amikor eleged lett belőle, és a jó dolgokra fókuszálsz, meglásd azokat.

A "másik oldal" is csak benned él. Minden, amit tapasztalsz, benned él. - ezt jól tudod. Harcoltam én is ellene, az eredményét láttad. Megpróbáltam kiirtani magamból, de csak erősebb lett...
A negatív dolgok ugyanannyira részeid, mint a pozitív dolgok. Tudomásul kell venni, hogy vannak, de neked kell eldöntened, hogy mit választasz, mire fókuszálsz.... Én már a fényt választottam, de nagyon nehéz volt elsőre letenni a fegyvert... Megtanulni, hogy békésen lehet elérni a célunkat, nem harccal.
ha harcolsz, akkor a befektetett nem kevés energia erősíti benned a negatívumokat, azok köszönnek egyre inkább vissza az életedben. Ha elengeded az ellenállást, akkor elgyengül a dolog, és ha figyelmed a fény felé fordítod, azt vonzod..."


A bejegyzés trackback címe:

https://tradicionalisreiki.blog.hu/api/trackback/id/tr323095132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maryann 2011.09.29. 16:02:04

Miért van az egész szöveg idézőjelben? Ha nem Te írtad, honnan van?
;)