RSS
12
2010. ápr

Csendesedik...

Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Elég hosszú ideje nem adtam hírt magamról. Viharossá fordítottam az új év elejét. Az új év, új élet páros most fokozottan érvényesítette hatását: Barátnőmmel elhatároztuk, hogy összeköltözünk és ez a döntés, ami tőlem is ugyanannyira származott, mint tőle, hatalmas mennyiségű emberi hülyeséget szabadított fel bennem... Jöttek az ego pánikrohamai. Most akkor ő lesz végleg? Biztosan ezt akarod? Jó lesz ez neked? Ilyen és ehhez hasonló kérdések és trükkös védekező mechanizmusok rántották szinte görcsbe a tudatomat... Sok idő és egy jóbarát segített felismerni és megoldani a problémát, amely megállított utamon és erős késztetést jelentett a lustaság irányába.

De mik is voltak ezek a belülről jövő félelmek? Mi volt az, ami bennem rejtőzött és ilyen görcsös reakciót hozott elő?

Életem teljes átalakuláson megy keresztül. Életerem, szokásaim, minden változik. A családban tapasztalt rossz példák a párkapcsolatra, úgy tűnik elég mélyen beleivődtak a tudatomba és ezek elkerüléséért igen határozottan védem magam. Rengeteg mérlegelés után és rengeteg megfigyelés, elemzés után mertem csak megbízni bárkiben, aki közel tudott jutni hozzám.

Érdekes, hogy amennyiben nem személyes dologról van szó,mint  például a cég, kellően határozottan tudok fellépni, minden "érzelmi zsarolás" jellegű dologgal szemben. Ami viszont a magánéletem érinti, ott elbizonytalanodok, néha tanácsot, bátorítást igényelnék... Na ennek a felismerése fura érzés volt.

Megélni a belső vívódást, a bizonytalanságot, szép feladat mindenkinek. Mosolyogva tudni, hogy ugyanolyan gyenge is tudsz lenni, mint bárki más, miközben sok visszajelzés ennek ellenkezőjét erősítené benned... Te is csak ember vagy!

A gondolatok, az idő és a pihenés sokat segített. Átlendültem az akadályon, megerősödve, ugyanakkor gyengéimet és érzékeny pontjaimat talán kissé jobban ismerve haladok tovább az utamon.

S ha utadon jársz, feladatok jönnek, élmények érnek és haladsz lépésről - lépésre. Ha ezt átérzed, nem nyűg, hanem élmény lesz az éleed!


A bejegyzés trackback címe:

https://tradicionalisreiki.blog.hu/api/trackback/id/tr771859851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.