RSS
Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Mikao Usui, egy a múlt század elején Japánban élõ szerzetes életét tette arra, hogy megtalálja, hogyan gyógyította Jézus a betegeket. A választ végül is õsi buddhista iratokban, több ezer éves szanszkrit szútrákban találta meg és Reiki-nek (univerzális életenergia) nevezte el. Rendszerét ma Reiki Usui Shiki Ryoho, azaz Univerzális Életenergia Usui-féle Természetes Módszereként ismerjük.

A Reiki több mint egy természetgyógyászati módszer, sokkal inkább személyiségfejlesztõ program, transzcendentális iskola, fokozatokra épülõ õsi beavatás, amely csak századunkban lett elérhetõ az átlagember számára. Olyan tudás, amelyért valaha vagyont, karriert, családot hátrahagyva kolostorba vonultak az emberek.

A Reiki energiája más, mint a természetgyógyászok által használt bioenergia. A bennünket körülvevő energiaóceánban a bioenergia, a fizikai test éltető ereje, alacsonyabb szintű, míg a Reiki az Univerzum legmagasabb szintű (isteni) megnyilvánulása, amelynek közvetítésére, csatornázására különleges behangolások után lesz képes a jelölt.

 A Reiki életet és fejlõdést támogató energia, amely az emberre test-lélek-szellem teljességében hat. Helyreállítja a test és lélek egészségét, mivel ezek alapfeltételei a fejlõdésnek. Ezen túl enyhíti a fájdalmakat, segíti és harmonizálja a személyiség fejlõdését, fejleszti a kreativitást, megkönnyíti a stressz és a nehéz szituációk elviselését, megfékezi a negatív érzelmeket és hozzájárul emberi kapcsolataink harmonikusabbá tételéhez is. Támogatja a test betegségeinek gyógyulását. Az elõzõekbõl következõen a Reikivel segíteni lehet minden fizikai, érzelmi és mentális problémán, saját magunknak és másoknak.

 A Reikivel kapcsolatban nincsenek dogmák, hiedelmek. Világnézetre és vallásra való tekintet nélkül mûködik. Feltétele viszont, hogy a jelölt - sõt mindenki, akinek energiát közvetít - hajlandó legyen addigi életén pozitív irányba változtatni, és a változásért tudjon áldozatot is hozni.

 A Reikit ajánlom mindazoknak, ... akik még elkerülték azt, hogy a reikisek egyre bõvülõ családjába tartozzanak.
 


A bejegyzés trackback címe:

https://tradicionalisreiki.blog.hu/api/trackback/id/tr391670649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.